VISIE DE WITTE BOOG
 

Onze visie ligt besloten in onze naam: Energetisch Centrum De Witte Boog

Als Witte Boog onderschrijven we een holistische visie: dat alles met alles samenhangt.

Dat lichaam, geest en ziel EEN zijn, dat we onderdeel uitmaken van onze omgeving, van het grote geheel; dat de manier waarop we met medemensen, dieren en natuur omgaan, weerslag heeft op onszelf. We kijken naar leefstijl, voeding, beweging, hele familiesystemen, milieu en nodigen klanten vooral uit om terug te gaan naar hun eigen basis: hun eigen hart, voelbaar in het eigen lijf. Dit holistische correspondeert voor ons met het witte van de Witte Boog. In wit komen alle kleuren samen, het brede kleurenspectrum dat alles in zich draagt. Wit omvat alles.

We geloven in het belang van:


Bewust zijn, zo min mogelijk op de automatische piloot leven, bewust van je eigen lichaam, je eigen gevoel, je eigen
intuïtie, je eigen capaciteiten, je eigen scheppingskracht, je gedachtes, je eigen zelfhelend vermogen… Bewust zijn…
vaak als je je bewust wordt van iets, is dat, wanneer het je niet bevalt of niet goed doet, de eerste stap naar
verandering.


Ontwikkeling, de eerste O van de Boog, staat voor voortdurende groei:
Een levenslang ontwikkelingsproces (laagjes pellen), de school van het leven, rijke ervaringen met vallen en opstaan,
en elke stap is er een. Dit geldt voor onze klanten, maar zeer zeker ook voor onszelf, want met elke klant, elke ontmoeting ontwikkelen we ook ons zelf. 

 

Ontspanning, in ontspannen toestand ontstaat er ruimte voor nieuwe ervaringen, nieuwe inzichten en voel je beter hoe het er in je lijf voor staat. Je maakt makkelijker contact met je kern, je hart, je innerlijke wijsheid. Het gaat om Spelen, Sporten, Dansen, Zingen, Schilderen, Mediteren, Yoga, Masseren, Mindfulness…, Vieren, Genieten, je zegeningen tellen en dankbaar zijn. Door te ontspannen kan je lijf bijkomen, herstellen.

En dat brengt me op ons laatste punt: 

Gezondheid. Alles wat we hier doen draagt bij aan gezondheid, lichamelijke en geestelijke gezondheid. In gezondheid zit het
woord zon, wat voor ons vitaliteit, levensenergie en levensmagie in zich draagt. Bij gezondheid denken we niet
aan “beter of gezond zijn”, maar vooral aan het vermogen om het leven te leven, om lichamelijke, emotionele en sociale levensuitdagingen aan te gaan op een manier die bij jou past, die voor jou het beste voelt. Vanuit de eigen regie, met eigen verantwoordelijkheid. 

 

Shit happens, maar hoe ga je er mee om?
Met al onze activiteiten voeden we die chi, die prana, die levensenergie. Voeden we ons zelfhelend vermogen, voeden we onze bijdrage aan het geheel, het grote geheel. Het grote geheel waar we allemaal onderdeel van uitmaken en waar we als De Witte Boog met diep respect voor buigen.